Pages

Saturday, 26 November 2011

lonely.

sepanjang MDS aku bawak diri melangkah tanpa ditemani sesiapa. 
rupanya dalam diam ada yang rajin memerhati gerak-geri aku. 
hahak.
 aku bukan ape,aku nak bagi komitmen masa MDS walaupun ada part-part yang aku tak mampu. 
bayangkan kalau aku makan dengan kawan-kawan pasti aku habis lambat gara-gara banyak sangat bebual. sebab tu banyak aktiviti yang dijalankan masa MDS semuanya hanya aku tanpa 'bayang-bayang lain' disisi aku. aku baru perasan ni ada yang memerhati gerak-geri aku.
 macam tadi,aku makan kat uptown sorang-sorang,kawan aku tanya,kau ni lonely jak ka idup kau? 
aku cakap, tak lah. 
memang tak pun. 
aku ada jek kawan,tapi kawan aku semua senior korang. 
classmate aku budak,roomate aku budak. 
yang sebaya dengan aku dah part bape. 
so yang aku nak sampaikan kat sini,jangan pelik kalau nampak aku sorang-sorang. 
aku memang macam ni. 
ada masa aku g bandar pun sorang-sorang. 
kita hidup kat u ni tak boleh nak bergantung pada orang lain mahupun ditemani orang lain sentiasa.
 kadang-kadang 'lonely' ni mematangkan kita. 
tak payah nak berkepit sangatlah. 
setakat ni walaupun yang 'akrab' dengan aku tak ade salu disisi aku, tapi yang kenal aku (aku tak kenal),yang aku kenal, yang tahu nama aku, ada jek yang tegur. 
aku ada jek kawan, cuma aku lebih suka bergerak solo. 
bagi aku, jangan kita berkepit ramai tapi dalam ramai-ramai tu ada yang membenci kita. 
aku lagi suka aku kenal ramai walaupun aku bergerak solo. 
biarlah orang tengok aku kejap dengan dia,dia,dia janji aku bahagia.
 tu pun da cukup.
 kelakar pulak bila ada juga mata yang prihatin memerhati gerak -geri aku ^^, thanks by the way! 




p.s modul tadi best!!

3 comments:

Murnie said...

ok kalau macam tu, nanti kalau kite outing same2, kite jalan jarak 5 meter sebelah2 ea ..
haha

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Kadang2 bile kite bergerak solo lg cepat siap asmnt.. Kan kan kannnn.. Hehehe....

Namee Roslan said...

sbnrnya kan sorang2 lg best dr jalan berdua. n ramai2. sbb nnti nk g mana pun kena ikut kepala semua.