Pages

Friday, 30 December 2011

Kiki Zainal Si Tukang Suara.

just nak promote retis kita sorang ni. kawan aku masa pre commerce dulu sekarang kat uitm,puncak perdana.




ni masa malam dinner pre commerce kami ^^,







ni antara video yang dirakam oleh beliau dan rakan rakannnya.









boleh view dekat http://www.youtube.com/user/tukangsuara atau search fb/kikizainal.



p/s btw,gudluck kiki! ^^,

memori 2011.

  1. sambung diploma pengurusan maklumat 
  2. susah payah angkut barang pergi uitm,segamat sendiri dengan menaiki bas.
  3. ada je orang nak hulurkan tangan untuk ringankan beban 
  4. terlalu banyak benda baik yang datang 
  5. gastrik makin teruk 
  6. dapat repair handphone kesayangan 
  7. pengalaman pergi kuala lumpur soran-sorang (ada awek belanja air dengan mentos) 
  8. ceri  ♥ ,cheese cake  ♥ ,heels? no komen.
  9. terlalu busy sampai kena marah T_T
  10. bel120 yang awesome! 
  11. jarang update blog 
  12. pertama kali buat 'segmen'   
  13. jumpa semua 'anak-anak' 
  14. jumpa rina senget 
  15. twin  ♥ , fia  ♥ , ili  ♥ .
  16. beralah demi kebahagiaan orang lain 
  17. berusaha kawad dengan baik walaupun asyik lupa step T_T
  18. happy-go-lucky 
  19. hampir berjaya kawal emo 
  20. pakcek makcek yang salu bagi 'nasihat'  ♥ (fadz,thanks)
  21. still tak dapat jumpa dyra 
  22. elaun intensif makanan tak masuk lagi 
  23. berjaya kurangkan makan megi (sebenarnya sem ni perut macam menolak megi maybe sebab sem lepas dah terlalu banyak megi dimakan) 
  24. still tak kurus lagi 
  25. i survive MDS 
  26. pertama kali ada orang puji suara katak saya merdu kahkahkah 
  27. join tumblr 
  28. rapat (kot) dengan cikbelogkayangan (satu kampus) 
  29. novel berjaya dijual 
  30. telan segala bagai pil kurus tetap maintain chubby kahkahkah 
  31. berjaya tahan sakit kaki pakai heels 


ahhhhh! pendek kata i survive 2011 

THANKS TO YOU ^^,


sekadar gambar hiasan.

Sunday, 18 December 2011

aku busy.

rindu blog T_T

aku busy. assigment memanggil-manggil. tapi dalam pada busy tu aku sempat lagi mengarang cerpen heh. jual novel. merayap sana sini. ok busy giler.

malas nak taip panjang-panjang (kat library ni -____________-)
tak reti taip pakai keyboard ni sobs.
janggal giler.


dah dah.
aku busy .
bai
T_T

Sunday, 11 December 2011

lelong-lelong : NOVEL


SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage



SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage

SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage



SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage

SOLD OUT


SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT
 RM15 tak termasuk postage

SOLD OUT
RM15 tak termasuk postage


Pembayaran adalah melalui CDM Bank Islam atau Maybank SAHAJA.
Untuk membuat tempahan, sila PM FB MYERA NYERA dan sertakan:
-NAMA-
-ALAMAT-
-TAJUK BUKU-


p.s TERIMA KASIH ^^,



Saturday, 10 December 2011

rokok dan kopiah II





tajuk entry dan vlog matlutthfi ni sekadar hiasan aka nak bagi gempak sket. yang aku nak cite ni pasal kopiah bukan rokok. gua sentap dengan kopiah.


kisah ni,kisah benar. gua sentap dengan pakcek kopiah ni. salu gua tengok kat tv jek drama macam ni. tapi kali ni gua tengok live depan mata gua.

gua salu perhatikan org,gua tengok ramai gak yang cari rezeki halal. termasuklah pakcek kopiah ni. nak dijadikan cite,gua dapat tau halal tu jadi terlampau halal sampaikan ati gua sentap sangat-sangat dengan kopiah beliau.

'adik nak p mana? pakcek antaq sat mau? murah ja. rm5.'

sampai destinasi *

'adik,tambang rm15,na.'

sentap *

'pakcek tak tipu aihhh. pakcek orang surau. DEMI ALLLAH.'

makin sentap *

'pakcek doq cita ni pasai pakcek pakai kopiah. betul' (berkata-kata dengan yakin)

sesentap *

nak dijadikan cite,gua bayarlah rm15 tu.
selepas tu,gua nak g melaka.

'pakcek caj rm25 ja.'

sampai destinasi *

'semua sekali rm75,dek.' (senyum buat muka tak bersalah)

sesesesentap *

pernah jadi,gua balik kete sewa elok tapi 4jam lepas tu

'dek,keta tayar bocor ni dek.'
 'huh? mende ni bro,tadi elok jek.'

mamat kete sewa datang tunjuk bukti tayar kete bocor lepas 4 jam *

gua ati panas ,melayang rm120 *

gua balik kampung dengan kawan.

besoknya gua balik sorang.

'takpa aihhh. pakcek takut kena sebat. meh pakcek antaq meh.'

berhenti tepi lorong dan kena sebat dengan pakcek tu (dirogol) *

gua ati panas *

moral of the story : budak budak part one/pra dip yang tak tahu menahu pasal pakwanca/kete sewa , gua sarankan jangan gatal cari masalah. gua serious ni. salah satu scene kat atas tu,scene yang gua kena sendiri. disebabkan takde saksi dan bukti,member gua terpaksa tutup mulut. gua jenis muka tak malu. jadi takat nak sebarkan bukan masalah bagi gua. gua dah gtau ek,jangan cari masalah. gua tengah panas ati ni.



kopiah kat kepala bukan untuk TUTUP segala bagai gejala tu ek pakcek. budak u,tolong jangan jadi bodoh. dan gua antara budak u yang tak bodoh. lepas ni jangan datang kat gua gtau 'ha'ah la kak/mel,memang betul pasal kisah pakcek pakwanca tu dengan kete sewa' sambil menangges tergedik-gedik * memang saje kena sepak dengan gua japg.



hati sentapppp *



gua nanges lepas tengok ending vlog matluthfi kat atas tu .

Monday, 5 December 2011

semua melarikan diri.

aku tak faham dengan manusia ni. straight forward salah,diam salah,cakap salah. habis apa yang dia nak? terus mengelak dan larikan diri dari masalah yang remeh temeh ni? bagi aku masalah ni sangat remeh tapi oleh kerana semua melarikan diri,aku jadi terpinga-pinga. sampai mengganggu waktu tidur aku. terlalu banyak benda yang boleh disetelkan dengan cara baik terus jadi tak ok.

aku tak tahu lah sama ada aku yang terlalu emo atau memang semua orang tengah emo? masa aku tanya semua jawab ok,takde masalah. tapi kat belakang berkomplot untuk tikam aku. aku tak kisah kalau semua tak percaya kat aku. semua orang ada hak nak tentukan sama ada aku betul atau tidak kan?

aku tak kisah dihentam secara tiba-tiba sebab aku da biasa. orang tak penah pun fikir untuk tanya aku,
 'whats wrong with you?' 'why are you acting like this?' blah blah blah.

mereka matured. aku tak. mereka lebih banyak pengalaman. aku tak. bila aku minta untuk dibimbing,mereka katakan aku masih budak. dan kini mereka semua melarikan diri. ya. memang salah aku. salah aku sebab aku memang sentiasa salah. jadi tolonglah betulkan aku. betulkan tingkahku,kataku,tuturku.

sampai bila semua orang nak larikan diri? kiamat dah dekat.



kalau kau mintak aku pergi jauh dari hidup kau pun aku sanggup. sebab aku tak mahu terus melukai.



p/s ini bukan entry cinta. aku single,sekian.

Saturday, 3 December 2011

JIM1101A.



tu jadual aku -______- kelas pack giler.

Monday : MGT162,DK1 (10-12) *kelas jauh T_T
 IMD102,U201 (12-2)
IMD103,U001 (2-3)
BEL120,U014 (4-6)

Tuesday : IMD101,MK PC BLOK I (8-10)
IMD101,U110 (2-3)

Wednesday : BEL120,U310 (8-10)
                       MGT162,U106 (10-12)
                 IMD102,AV1 (2-4)
                 HBU114,BK8 (5-7)

Thursday : BEL120,U310 (8-10)
               IMD103,U004 (2-4)
               CTU101,U103 (4-6)

FRIDAY?? TAKDE KELAS!! HAHAHA :D

aktiviti sepanjang bulan 12 ni T_T

6/12/2011 : MALAM TAUTAN UKHWAH SEKTOR C
7/12/2011 : AGM BPC
10/12/2011 : GOTONG-ROYONG SECARA BERJEMAAH SEKTOR C
17/12/2011 : AGM IMS
21/12/2011 : HBU114 TEST

*sila pengsan sekarang (pengsan)




she's the one make me smile and give me a shoulder to cry on,thank you.


one of 'em is my bestfriend ^^, her name is shu and she is 20 y/o from selayang.
dia baik giler kot. salu tegur aku.
contoh: 'mel,tali kasut tu.' (tercabut)
'mel,ada kambing biri-biri kat tudung.'
'mel,tak baik awak ni (ketawa sopan giler)
'mel,sukeenya dia' (aku ketawa gegiler)

sweet isn't it? memang sweet pun. so,to shu. thanks dear :) i hope our friendship will stand last forever!
thank you for always be a good listener,good adviser and keep smiling on me :)
thank you for always stay by my side, thank you for everything you did for me without any sigh. 
if you ask me why i choose you to be my bestfriend? it's because you're the choosen one ^^,

it might not be easy as i think.


sitting alone in the middle of darkness might be one of my habit. when people used to think that wasn't the right thing to do,i started felt guilty. why is this happened? can't i just wish that you're truly here? stand by my side and hug me then whisper at my ear to say that 'nothing will change. whatever happen keep your faith in ALLAH and i promise that i will always stay by your side.'

well,they not an angel. as well.