Pages

Saturday, 10 December 2011

rokok dan kopiah II





tajuk entry dan vlog matlutthfi ni sekadar hiasan aka nak bagi gempak sket. yang aku nak cite ni pasal kopiah bukan rokok. gua sentap dengan kopiah.


kisah ni,kisah benar. gua sentap dengan pakcek kopiah ni. salu gua tengok kat tv jek drama macam ni. tapi kali ni gua tengok live depan mata gua.

gua salu perhatikan org,gua tengok ramai gak yang cari rezeki halal. termasuklah pakcek kopiah ni. nak dijadikan cite,gua dapat tau halal tu jadi terlampau halal sampaikan ati gua sentap sangat-sangat dengan kopiah beliau.

'adik nak p mana? pakcek antaq sat mau? murah ja. rm5.'

sampai destinasi *

'adik,tambang rm15,na.'

sentap *

'pakcek tak tipu aihhh. pakcek orang surau. DEMI ALLLAH.'

makin sentap *

'pakcek doq cita ni pasai pakcek pakai kopiah. betul' (berkata-kata dengan yakin)

sesentap *

nak dijadikan cite,gua bayarlah rm15 tu.
selepas tu,gua nak g melaka.

'pakcek caj rm25 ja.'

sampai destinasi *

'semua sekali rm75,dek.' (senyum buat muka tak bersalah)

sesesesentap *

pernah jadi,gua balik kete sewa elok tapi 4jam lepas tu

'dek,keta tayar bocor ni dek.'
 'huh? mende ni bro,tadi elok jek.'

mamat kete sewa datang tunjuk bukti tayar kete bocor lepas 4 jam *

gua ati panas ,melayang rm120 *

gua balik kampung dengan kawan.

besoknya gua balik sorang.

'takpa aihhh. pakcek takut kena sebat. meh pakcek antaq meh.'

berhenti tepi lorong dan kena sebat dengan pakcek tu (dirogol) *

gua ati panas *

moral of the story : budak budak part one/pra dip yang tak tahu menahu pasal pakwanca/kete sewa , gua sarankan jangan gatal cari masalah. gua serious ni. salah satu scene kat atas tu,scene yang gua kena sendiri. disebabkan takde saksi dan bukti,member gua terpaksa tutup mulut. gua jenis muka tak malu. jadi takat nak sebarkan bukan masalah bagi gua. gua dah gtau ek,jangan cari masalah. gua tengah panas ati ni.



kopiah kat kepala bukan untuk TUTUP segala bagai gejala tu ek pakcek. budak u,tolong jangan jadi bodoh. dan gua antara budak u yang tak bodoh. lepas ni jangan datang kat gua gtau 'ha'ah la kak/mel,memang betul pasal kisah pakcek pakwanca tu dengan kete sewa' sambil menangges tergedik-gedik * memang saje kena sepak dengan gua japg.



hati sentapppp *



gua nanges lepas tengok ending vlog matluthfi kat atas tu .

2 comments:

Kartini said...

sis salu gak ushar u tube mathlutfi itu. most of the topic dkat di hati je :D

Namee Roslan said...

kopiah ? :) do not judge a book by its cover. itu terpulang pd hati individu kan :)