Pages

Sunday, 17 February 2013

Review Novel : Tabu | Shaz Johar | Fixi


Oh,Hai Assalammualaikum :)
Pada mulanya aku tak nak buat review novel ni.
sebabnya aku terlalu kecewa.
semalaman aku habiskan masa aku baca novel ni semalam.
aku habis baca pukul 3 pagi.

memandangkan semalam aku lepak bilik kawan aku,
agak susah nak tido.
lalu aku ambil keputusan untuk terus membaca buku ni.
habis jek baca buku ni,
aku tercenggang kejap.

masa baca sinopsis cerita,
otak aku ligat duk imagine yang cite ni thriller habis.
ni semua gara gara terlalu banyak baca buku Ramlee Awang Murshid la ni.

tapi apa kan daya, yang di-imagine tu tak kesampaian.

Bibi, awek 30an yang sama saiz dengan aku. kerja kerani yang lebih kurang aku pernah kerja dulu cuma dia lagi sadis. kawan baik dengan Kim. yang jugak sama saiz dengan aku. Musuh dengan Anne yang pun sama saiz dengan aku. Bibi bercinta dengan Mosi *sila teka sendiri bangsa ape* rajin mesej dengan Nadim. Terskandal dengan Akil. 

aku kecewa part ending tu.
ayat terakhir dia.

'Lantaklah.'

Kalau aku jadi Bibi aku rembat jek nadim tu Kahkah
plot penceritaan tak suspen.
tak sampai ape yang nak disampaikan tu.
macam tetiba lost.
aku yang baca pun rasa macam sesat kejap.

satu aku perasan, gaya penulisan seseorang men-describe diri dia.
tak semua lah, ada certain part.
dan aku tak setuju part seksual tu.
aku dah cukup dicuci dengan seksual masa baca buku Lelaki Eksistensial.
tapi aku terima sebab gaya dia menulis tu menarik perhatian aku.

sebelum aku tulis entry ni.
aku dah search review tabu.
rata-rata semuanya kecewa.

akan tetapi, aku akan look forward next buku dia.
satu kecewa tak semua kecewakan?
aku nak ushar kougar nanti.

aku blaja ayat kougar ni dari Barney Stinson.
kahkah aku peminat How i met your mother. tapi aku cuma ada koleksi sampai season 4 jek -__-'


aduh. aku tak tau la nak taip ape lagi.
cuma satu jek la, penulis Fixi peramah ^^
Shaz Johar RT gua ,bai!

Shaz Johar



credit gambar kat Tabu Page

4 Bintang.


4 comments:

ahmad zamani said...

salam
tumpang tanya
kenapa nuffnang ads
saya punya ada masalah. dah cuba beberapa kali dah
tapi camtu gak jadinya
http://kelanamusafir1973.blogspot.com

Myera Nyera said...

maafkan saya, saya tidak tahu T______T

ary_lee said...

eh?? tak pasan review yang ni. BTW, mental by shaz johar lebih best^^

Sayidah Nafisah Ruslan said...

awak tak baca buku cekik lagi.. lagi hot! madi ada kalau nak pinjam. memang lepas baca wajib cuci habis.. haha