Pages

Friday, 30 November 2012

Cerpen : Cinta, Hanya Kita.

Cinta,hanya kita. - Myera Nyera


Aku melihat dia berlari jauh meninggalkan aku. Sudah perit tekakku memekik namanya.  Kali ini aku tahu aku sudah keterlaluan. Mungkin cinta ini akan berakhir disini. Namun bukan ini yang ku inginkan! Aku hanya mahu kau tahu bahawa kisah cinta ini hanya antara aku dan kau bukan satu dunia. Aku hanya mahu kita tahu betapa manisnya cinta yang kita lalui. Hanya kita. Salahkah aku?

“Eh,Man. Betul ke kau bercinta dengan budak perempuan yang cun tu? Part 4 kos business? Wahh. Makin hebat kau sekarang!” kata Izat bersemangat sambil menepuk-nepuk bahu Man. Man hanya menggelengkan kepala tanda tidak setuju dengan kenyataan yang Izat berikan tadi.
“Suka hati kau je.  Jangan nak merepeklah.  Aku dengan dia kawan je.” Man merundung sendiri. Diperhatikan kiri dan kanan agar tiada siapa terdengar perbualan itu. Dilihatnya Izat berlalu pergi. Kawan baiknya yang selalu ada disisi. Namun bukan semua perkara akan dikongsi bersama.

Perempuan itu,Izatul Maysa. Sempurna buat aku. Ya,dia kekasihku. Satu-satunya wanita yang aku cintai. Aku tak mahu mengakuinya. Aku mahu simpan rahsia ini sampai satu saat nanti. Baru aku umumkan.
“Man,sampai bila awak nak rahsiakan hubungan kita? Siapa saya dihati awak?” Maysa menegurku.
“Maysa,saya bukan nak berahsia cuma saya nak hanya kita sahaja yang tahu kisah cinta ini. Awak wanita yang sempurna dalam hati saya. Salah ke kalau saya mahu menyintai awak dalam diam?” pujukku kaku.
“Ikut awaklah,Man. Terima kasih untuk akuan itu.” Senyum Maysa. Manis.
Man melangkah bersama Maysa untuk teruskan kelas yang telah ditetapkan. Ya. Merekalah satu-satunya pasangan kekasih yang masih belum mahu mengakui kisah cinta mereka. Mereka kata ini kisah antara aku dan dia bukan satu dunia. Namun jauh dihati Maysa,dia cemburu. Dia takut hatinya dipermainkan.

“Maysa! Tunggu kejap! Aku nak tanya kau sesuatu ni!” jerit Izat dari jauh yang sedang lari mengejar langkah Maysa.
“Ada apa izat? Aku nak cepat ni.”ujar Maysa. Malas mahu melayan hal yang remeh temeh.
“Ala,kejap jela. Eh,kau bercinta dengan Man,kan,kan,kan?”ujar izat yakin.
“Hurm,Ya. Kenapa?” ujar Maysa jujur. Terlupa kenyataan bahawa kisah aku bukan untuk satu dunia.
“Tipulah. Hari tu aku tanya Man,tapi dia kata tak pun. Kau kelentong aku ek?” Izat mengambil langkah untuk serkap jarang.
“Hah??! Dia kata tak??!” jerit Maysa sakit hati terus berlalu pergi meninggalkn Izat yang sedang tersenyum penuh makna.

Man duduk dibawah pokok Pine yang tertanam indah disudut jalan. Terpencil dan hijau.  Dia terkenang kenangan indah bersama Maysa. Ketika suatu petang dulu,mereka berjalan berpimpin tangan dipasiran pantai. Walau aku dan dia agak malu-malu namun kami bahagia. Kami rasa dunia ini bagaikan kami yang punya. Walau tiada siapa yang tahu. Hanya aku dan dia. Saat indah itu berlalu dengan pantas. Namun,akhir-akhir ini bagaikan ada sesuatu yang mencacat celakan kenangan ini. Maysa bagai merajuk denganku. Seolah-olah menjauhkan diri dariku. Tidak tahukah dia bahawa aku terlalu merinduinya. Bagai mahu menjerit memanggil namanya. Sayu hatiku. Apakah salahku kini?

“Maysa!” jerit Man. Man bangun dari kerusi yang didudukinya dibawah pokok Pine tadi dan mengatur langkah untuk mendekati Maysa. Maysa hanya diam membisu. Mukanya kelat. Bagai ada sesuatu yang dipendamnya. Man tanya berkali-kali. Mendesak,mendesak dan terus mendesak sehinggakan..

“Cukuplah,Man!!” Maysa menjerit marah dan dia campak buku-buku yang dipegangnya ketepi.
“Cukuplah. Saya dah penat. Saya dah penat dengan sandiwara awak! Dengan saya awak kata lain. Tapi dengan Izat awak cakap lain!” bentak Maysa.
“Awak cakap apa ni,Maysa? Saya tak faham.  Apa yang izat cakap?” soal Man bertalu-talu.
“Jangan berdolak-dalih lagi Man. Awak kata pada Izat yang kita tak bercinta. Tapi dengan saya? Awak kata awak cintakan saya!” Maysa mula menanggis dalam marah. Kini semua yang terpendam sudah pun diluahkan.

“Maysa,awak lupa ke? Kan kita dah berjanji untuk biarkan kisah cinta ini hanya aku dan kau bukan satu dunia. Kalau kerana kenyataan inilah awak sampai tak bertegur dengan saya,saya minta maaf,Maysa. Namun hati saya tak pernah menipu. Hati saya hanya milik awak.” Man jatuh terduduk. Tunduk kesal.

“Saya mahukan cinta yang tampak dimata mereka,Man. Cinta yang nyata. Jujur saya katakan,saya cemburu melihat mereka bercinta tanpa perlu segan-silu. Saya hanya mahu mereka tahu tentang hubungan kita.” Tanggis Maysa sayu. Matanya mula sembap dan kemerah-merahan. Dalam hiba dia mengatakan “Saya rasa..saya tak layak buat awak,Man. Saya minta maaf.” Kata Maysa sambil mengutip satu persatu bukunya dan mula melangkah pergi meninggalkan Man.

Man mula sedar yang dia sudah kehilangan cinta dari Izatul Maysa. Dia melihat Maysa pergi dalam pandangan kabur akibat dari linangan airmatanya yang mencurah-curah. Dalam hiba.

“Izatul Maysa Binti Zaharan! Aku cintakan kau seorang sahaja didunia ini. Aku mahu kisah cinta kita hanya antara aku dan kau bukan satu dunia. Ya. Walaupun kadangkala,aku ingin menjerit bahagia untuk beritahu satu dunia bahawa aku sangat merinduimu,mencintaimu! Cinta,hanya kita!” jerit  Zamani Sulaiman dengan lantang dan penuh syahdu.  Airmatanya deras mengalir. Dan akhirnya dia tertunduk kembali.  Kali ini dia tak peduli lagi setiap bisikan suara dan pandangan mata yang sedang memerhatikan kisah cinta mereka. Dia puas walau mungkin ianya takkan bercantum lagi.

Bunyi tepukan gemuruh dari orang sekeliling menyedarkannya. Izat sedang memegang kamera video dan berdiri disamping Maysa. Man mula sedar bahawa ini satu sandiwara. Dilihatnya Maysa memegang kek Selamat hari lahir yang ke 21 tahun buatnya. Man terpinga-pinga. Seolah-olah baru sedar dari mimpi yang ngeri.
“Akhirnya,kau megaku jugak yang kau cintakan Maysa. Dulu aku tanya,mati-mati kau nafikan segalanya.” Ujar Izat tersenyum.

“Apa semua ni? Maysa? Izat?” soal Man. Matanya masih merah akibat terlalu syahdu melayan jiwang. Tanpa dia sedar yang Izat sudah lama merakamkan segala sandiwaranya bersama Maysa sebentar tadi.
“Rileks,Man. Selamat hari lahir wahai sahabat baikku. Ini hadiah untuk kau yang paling indah aku bagi. Sebab kau tak nak mengaku sendiri,jadi aku pakat dengan Maysa untuk kenakan kau. Tulah,siapa suruh jual mahal sangat. Kan dah kena bang bang boom! Hahahaha!” ketawa Izat.

“Sampai hati kau Izat! Aku ingat tadi aku dah hilang Maysa. Untuk Maysa,aku sanggup buat apa sahaja. Aku cintakan dia tapi aku mahu kisah ini menjadi kisah aku dan dia sahaja. Mungkin aku salah.” Mata Man bertentang dengan Maysa.
Maysa mendekatinya. Dihulurnya kek yang sudah terpasang lilin. Man meniup lilin itu. Maysa meletakkan kek itu ke tepi dan mengelap airmata Man.

“Maafkan saya. Saya cuma mahu tahu kebenarannya. Dan ternyata ia cinta. Cinta kita. Tapi kini tidak lagi menjadi rahsia. Izat pujuk saya untuk kenakan awak. Sempena hari lahir awak. Saya tak nak. Tapi kata Izat,mungkin dengan cara ini dapat membuka mulut awak untuk memberitahu rahsia kita. Kalau awak tak jerit tadi,mungkin awak benar-benar kehilangan saya. Saya juga mencintai awak,Zamani Sulaiman. Selamat hari lahir,sayang. Maafkan saya.” Tutur Maysa lembut. Man tersenyum. Digenggam erat tangan mulus itu. Bagai tak mahu dilepaskan lagi.

“So,lets celebrate our romeo's birthday.” Kata Izat memecah suasana.  Dipotongnya kek dan dihulur kepada Man. Man mengenakan Izat dan Maysa. Man calitkan krim kek itu ke pipi Maysa dan hidung Izat. Mereka berkejaran ditaman indah itu. Pokok Pine menjadi saksi kebahagiaan mereka. Suara teriakkan,tawa silih berganti.
Man menghantar Maysa pulang ke rumah. Sebelum Maysa melangkah masuk ke rumah,Man bisikan sesuatu yang membuatnya senyum malu.

“Lepas interview minggu depan,kalau tak ada aral melintang,insyaALLAH,saya hantar rombongan meminang,ek?” kata Man sepatah demi sepatah. Maysa kaku. Namun,dia tunduk malu. Mengangguk setuju.

“Man! Tahniah! Kau dah nikah pun akhirnya. Nah,ni hadiah kahwin kau dengan Maysa.  Jangan berebut,okey? Hahaha. I got to go now. Next year i will be back,insyaALLAH.” Kata Izat. Dia mahu pergi menyambung pelajaran ke Australia. Mungkin dia akan bertemu jodoh disana.

Man dan Maysa membuka hadiah yang diberikan oleh Izat. Sekeping cakera padat. Tertulis ‘Cinta,hanya kita.’ Berserta nota pendek dari Izat. kalau korang bergaduh,tengoklah balik video ni. Mungkin ia dapat buat korang tersenyum indah. Tahniah sekali lagi buat korang. –Izat
Maysa memasang cakera padat tersebut untuk melihat video apa yang diberikan oleh Izat. Skrin itu memaparkan tajuk ‘Cinta,Hanya kita.’ –Man dan Maysa- 

Izat telah merakamkan segala gerak-geri Man dan Maysa. Semasa mereka dipantai. Pertama kali memegang tangan. Sehinggalah saat Man mengatakan “Izatul Maysa Binti Zaharan! Aku cintakan kau seorang sahaja didunia ini. Aku mahu kisah cinta kita hanya antara aku dan kau bukan satu dunia. Ya. Walaupun kadangkala,aku ingin menjerit bahagia untuk beritahu satu dunia bahawa aku sangat merinduimu,mencintaimu! Cinta,hanya kita!”



ni bukan BF. ni BFF pun bukan. SBF lagilah bukan. :)

Friday, 23 November 2012

kanak-Kanak Insan Istimewa Cemerlang (KIIC)

Pada 20.10.12 yang lepas. *memang dah terlepas sangat-sangat dah pun telah berlangsungnya Acara sukan rakyat KIIC bersama UMW. secara tak langsung saya tersesat di acara tersebut. tak tak tak. saya tak terlibat dalam mana-mana acara pun. hehe ^^

acara ini sangat seronok. pastinya acara yang sihat untuk mengeratkan hubungan silaturrahim sesama anak-anak KIIC. ditambah pula para sukarelawan UMW yang sangat easy-going. memang gempak habis. tak nak taip panjang-panjang, sila layan gambar~

oh, oh. sebelum tu. ahli KIIC dah ada 84 orang! ^^ terdiri daripada OKU dan Anak Yatim. :)

ok,ok teruskan~

No.1,Jalan Mawarsari 3,Bandar Baru Sungai Buaya,Rawang 48010 Hulu Selangor.


tempat kejadian.

hah! jangan terkejut! warga KIIC pun tahu main kompang tau. kagum tak? ^^

gambar hiasan semata-mata 

 semua dah tak sabar nak bersukan ni!

sesi pemanasan badan bersama para sukarelawan UMW.
"tangan angkat tinggi lagi. tinggi lagi."

cari gula dalam tepung.

hehe habis tudung.

tiup belon sampai pecah.

coconut bowling.




tarik upih kelapa.


penyokong-setia-peserta-galah-panjang
galah panjang.

 "hah? chicky ada?!! mana? mana?" :P

"chicky kat rumah dialah. ish" :P

the longest line ^^

 wajah-wajah ceria warga KIIC

gambar hiasan semata-mata lagi.

sambutan hari jadi bersama chicky!





FACEBOOK

ALAMAT/LOKASI
No. 1, Jalan Mawarsari 3, Bandar Baru Sungai Buaya, Rawang 48010 Hulu Selangor
ALAMAT SURAT MENYURAT
No. 17-1A, Jalan Pandan 3/10, Pandan Jaya, 55100 Kuala Lumpur
Tel: 03-9282 5395                   fax: 03-92825395
Email : kiic@ymail.com   Websitehttp://pkiic.net

En.Abdul Halim Abdul Azis (Pengerusi): 019-2872920

Puan Junainah Abdul Rahman (Timbalan Pengerusi): 019-2077988






Terima kasih kerana sudi membaca entri ini. :)

Monday, 8 October 2012

kerja vs belajar

pelajar sekarang dah sinonim sangat dengan perkataan 'part-time'.
atau lebih tepat lagi part-time ni dah jadi trend masa kini.

aku nak kongsi sikit pengalaman aku masa study dan kerja.

bagi aku study ni lebih fun daripada kerja.
study ni lebih banyak gap dari kerja.

study tak perlu penatkan badan, kerah tenaga cari duit.
study banyak libatkan diri dengan aktiviti.
study banyak masa bersama kawan-kawan.
study banyak 'habiskan' masa dengan buku,test,exam,payper.

nampak tak betapa fun-nya study ni?


kalau kerja pulak.................   

nampak tak betapa banyaknya dotdotdot tu?


kira kerja ni buat kita jadi manusia yang lebih bertanggungjawab.
tak tentu masa. *kalau ikut shift
banyak guna kudrat.
kena jaga banyak hati.
kena dengar banyak mulut a.k.a pendapat


memang sangatlah tak best.

kadang-kadang nak dapat cuti pun susah.

tapi, kerja ni buat kita jadi lebih berdikari.
pengalaman yang luas.

kena ingat satu perkara,
kerja dengan study ni sangat berbeza.

study, assignment kalau kena reject pun paling kuat pun kena campak atau takde markah.
tapi kerja..... bila-bila masa jek, 'you're fired!'

sangat berbeza.

ada satu pendapat ni mengatakan
belajar tinggi mana pun, kalau pengalaman kerja takde, tak guna jugak.

sebab ada student yang tak berpuas hati dengan potensi kerja dia dan gaji.
so, dia ambil keputusan untuk sambung study sampai phd.
dia ingat dia lack of knowledge.
tapi sebenarnya dia lack of experience.

memang aku akui lah,
kebanyakkan kerja pejabat ni,
dorang nak yang dah ada pengalaman.
sebab dorang takde masa nak ajar freshie.
ni bukan orientasi.

tapi tak semua tempat kerja macam tu.
kalau korang kerja kat uitm contohnya.
korang amek SKP (Skim Khidmat Pelajar). *kelik untuk tumbesaran
korang akan diajar macam mana suasana kerja pejabat.

memanglah tak semua pelajar yang grad, at the end kat pejabat jugak.
tapi macam aku taip lah.
pengalaman kerja.

zaman sekarang ni, diploma tu dorang pandang sebelah mata jek.
apetah lagi aku yang takde diploma  ni.
lagi-lah tak dipandang.

tapi, sebab ada pengalaman kerja
semua jadi senang.

setakat ni jelah yang mampu aku kongsi.
aku kerja pun bukan dipuji bagai.
kena tahan maki jugaklah kalau dapat bos yang cakap lepas jek.
sentap tak payah cerita.
buat buat pekak dah lah.

amek point yang penting jek.
kalau melayan kang, diri sendiri jugak yang sakit LOL.

p/s aku rindu nak ngadap assignment, nak dengar lecturer berceloteh. sobs. kbai!



bosan dah ngadap skrin komputer ni. pffffttt.

Saturday, 29 September 2012

Review Novel : Akhirnya, Aku Kahwin! | Herna Diana


bukan aku yang kahwin. lol.



5/5 bintang aku bagi.


genre : romantik,kelakar.

cerita ni memang best sangat sangat!
tabik springgggg kat penulis Herna Diana ni,

DD gadis periang yang sukee nak loyar buruk. anak tunggal, manje pulak tu ^^
nak dijadikan citer, gara gara si syafiq ni melintas masa kete DD lalu, maka terjadilah eksiden.
ah! pendek citer terus jadi adek beradik angkatlah. satu family terangkat!

nak tau selebihnya? kena bace!

aku bagi sikit klu-klu dalam citer ni eh.

aku benci giler dekat lan! aku dapat lan tu aku belasah dia cukup-cukup! biar putus kepala dia!
tapi aku tabik springgg kat syafiq.

dia seorang abang angkat yang baik ^^

kemunculan syafizi pulak buat aku ketawa sepanjang aku bace.
dasar mulut nuklear!
hahaha

cuma aku tak jangka ending dia macam tu ^^

tapi masa syafizi muncul, aku dah agak dah dia siapa hihihi.

memang tak rugilah aku beli novel ni. memang berbaloi!

apa yang unik pasal novel ni? hah!
jarang kan kau bace watak novel si debab? ini lah watak DD.
dulu kau salu fantasi si gadis kuruskan? kini tidak lagi.
jangan pandang rendah!
kini gadis debab mengganas di novel pula!


p/s : tetiba gatal nak kawen. lalalalalallaallaalla~

oh, btw, Herna Diana (sila kelik nama dia ada url blog beliau) adakah cerita ini pasal anda? hehe ^^

oh, btw, aku tak skip langsung semasa bace novel ni. sangat best!


yang mana bagi 5 bintang ke bawah tu maknanya 
tak boleh terima nadia tak jadi kawin dengan syafiq wkakakakakakakaka.


Tunggu ape lagi? 
dapatkan dipasaran sekarang!





Tuesday, 1 May 2012

kerja ouh kerja 2.

amboiiiii. 
mentang mentang hari ni hari pekerja, semua entry madah nak pasal kerja jek ek ^^
biasela. 
bila lagi nak updated ye tak? hihihi





inilah meja aku.
sepah wkakkakaka.



inilah antara kebizian aku pada masa lepas wkakakka. 
mengadap kunci.
sakit jari bukak keychain dia. 
tu tak kira yang dah karat lagi wkkakaka.

tapi aku enjoy gak. 
ye.
enjoy.
dengan muka yang berkerutkerut -__________-

ok. lupakan gambar kat atas tu. wkakakkaa. 
ingat lagi entry ni?

aku rela mengadap filing daripada kena fotostat kertas T_T



inilah dia. 
aku nak kenalkan bakal-suami-tak-jadi wkakakkakaka
gagahkan beliau? T_T
aku tak tahu la kenapa.
tiapkali bos suruh aku fotostat mesti dia tak nak ikot arahan!!
sengal betul.
dia cuma keluar kertas kosong.
ampeh betul.
banyak kali dah.
sampai aku give up dengan beliau.
maka aku putuskan hubungan dengan beliau.



kacak tak beliau?
tapi setelah sekian lama,
akhirnya.
beliau berjaya jugak aku cairkan wkakkakakkaa
akhirnya, aku boleh handle mesin ni.
eh salah.
husband-to-be ni.
wkakakakaka.


maka.
beliau telah melamar aku.
katanya, pelamin dah siap.

SUPRISE!!!!


korang dah kena troll dengan aku wkakakka.

ok. aku tipu jek. baiii. ^^



Friday, 6 April 2012

kerja ouh kerja.


kerja. itu yang selalu orang buat bila cuti panjang.
cuti dua bulan maa. kalau asyik makan tido jek, tak guna jugak. 
time nilah orang sibuk cari pengalaman bekerja. pengalaman kan sangat berharga ^^,
oh,ya. aku kerja ape ek?
hmm *berfikir*

keja aku makan tido. wakkakaka.
ok tipu.

aku kerja lat pejabat skang ni. skang aku agak sibuk buat filing ^^,
best dowh buat filing.
sampai ada rasa nak makan semua fail fail ni ^^,
*nampak tak betapa bestnya buat filing*

seronok keje kat pejabat ni. aku jenis yang tak reti duk diam.
tension buat filing, aku masuk pantri. kemas pantri.
habis kemas pantri, aku buat balik filing.
tension lagi? aku buat benda lain pulak.
hah. puas hati aku.

sekurang kurangnya, aku dapat siapkan keja lain jugak dalam satu masa.

abang abang ni kadang kadang pelik tengok aku. kejap kat pantri. kejap kat bilik fail.
hahaha ^^.

janji aku bahagia dengan kerja aku sudah.
habis cite.


eh, korang buat ape cuti sem ni?
ternak cacing?

Sunday, 11 March 2012

BANG BANG BOOM : HARI JADI MAK.


kejadian berlaku pada 8 mac 2012.


selamat hari jadi mak nenek. 

asalnya aku pk nak sambut berdua jek. tapi..
kek besar gajah, nak makan 2 orang? memang taklah kan.

then aku g kat fb group tanya dak dak kelas yang nak join.
ada jek.
timbullah niat jahat aku. 

tapi tak disangka makcek ni online pulak. alahaiiii.

dah dia baca komen komen kteorang.
kecohhh.

nak tak nak aku terpaksa buat bodo jek dengan dia.
kol tak angkat, mesej tak reply.

padan mukee, padan mukeee. hahahhaahhaa

aku give up memula, tapi mai pujuk.
aku buat gak seperti yang dirancang.
asalnya nak buat petang, cancel. buat malam.
syokkk wa cakap sama lu.

siap kua beli barang pe semua, malam tu semua yang kat sektor b berkumpul kat bawah blok.
duk jap, pot pet pot pet. amek gambar sepam dua.


model tak berbayar : adah, yatt, aku.

then gerak g blok u. lepak reramai kat gazebo. tunggu bebudak laki datang. sepahkan barang.
ok, bebudak laki dah sampai. aku pulak yang makin nervous. waktu dah memuncak.

"mai kol kak shu." aku dah mula bersuara.
aku tengok mai g satu sudut, kol makcek uh. then aku tanya, mai cakap ape?

"helo, kak shu, kak shu katne? eh. jap,jap. kak mel tak gtau ke malam ni *tett nak jumpe? cepat datang, kak shu jek yang takde ni. kitaorang tunggu."

maka dengan gelabahnya makcek tu bersiap. capai apa yang ada *agaknya.
mai kerap kol dan mesej untuk menampakkan lagi real. menakutkan.
masa mai kata makcek uh otw, aku ,pyzah dah menyorok kat tangga. aku pegang kek, pyzah pegang lighter.
*lighter abg coolblog , aku curik jap wakakakaka.

mai dan rai menunggu kak shu. yang lain standby menatang letup uh kat tangan. menunggu mangsa sampai.
yang lain menyorok didalam kegelapan. 
mai, rai dah jerit "kak shu dah sampai" aku semakin nervous. harap takde yang dibako malam tu.

akhirnya, masa yang ditunggu telah tiba....... BOOMMM!!!! 
SUPRISE!! HAPPY BUFDAY TO YOU - bebudak laki, pempuan nyanyi.
riak wajah makcek uh dah macam baru lepas diletupkan. TERKEJUT!! *sakit jantung!!
aku turun dari tangga, ketawa kan mangsa. suruh mangsa tiup lilin. 
semua berkerumun, "nak cium mak, nak cium mak" gelagat masing masing.

aku ajak makcek uh duduk kat gazebo, potong kek. *sesi amek gambar sepam dua juta


hepi bufday yang ke 21 mak!! ^^,
setan tak anak mak ni??
wakakkaka.

aku dah terbiasa panggil dia mak sebab dia sukee bebel kat aku. sayang dia sangat sangat. padan mukee kena prank wakakakakkakaka.


model jajan : berdiri* lin, duduk kiri* ayu, sebelahnya, pyzah.


aik?? ni sape bufday girl ni?? lalallalalala. sesi tayang kad ucapan. :P


model kek hari jadi : tutup muka* fakhrul konon memalu, tukang makan* akmal, cool bagai. :P

*sesi suap bufday girl sampai lebammm.

ok, part ni aku memang tak plan. bebudak ni bawak telur, tepung. aku lah gatal tangan , amek sikit tepung, conteng muka mak. *sebelum tu aku dah conteng pakai krim kek wakakakkakakaka

satu telur pecah masa fakhrul *dak laki yang tutup muka uh* makan kek. sengal g letak kat poket sua belakang.

then, semuanya makin havoc masa mak pulak main baling tepung, hambekk kau.
akulah mangsanya wakakkakakakakaka.


model tepung : adah, shu *bufday girl*, pyzah, mai, yatt.


candid!! wakakakaka


muka muka pasrah dah kena tepung T_T


*model tepung yang cun melecun. eh, eh, aku dah kurus!! *perasannnnnnn.

hah ,kau. cantikkan? bahagia aku malam ni. tu termasuk masa tengah amek salah satu gambar ni, si fakhrul memecahkan telur secara slow motion kat atas kepala aku wkakakakakaa. puas aku dapat belasah dia malam tu. masing masing dah macam apa. 
ramai yang datang sebenarnya. tapi terlalu seronok, gambar tak amek wkakakaaka. ahhh. semua tersimpan kat kotak hati aku. *wekkk.


jap jap. nak tengok tak?? nilah akibat dolat wakakakakakkaakkaa.


tepung bersepah, hambekk kau. lari punya lari punya lari gedebuk!! jatuh. kesiannnnn. padan mukee wakakaka.
 *muka pasrah jatuh wakkakakaka last last lebam lebam kaki.



yang pasti malam tu kami bahagia sangat sangat. aku terutamanya. thanks pada krew krew dan model tepung yang terlibat. sayangggg korang!! 

muka aku yang paling bahagia malam tu. eh? tak nampak pun? memanglah, aku dah cover wkakakakakakakakakkakakakaaka!! k,baii.