Pages

Friday, 18 January 2013

Review Novel : Kelabu | Nadia Khan | Fixi




Oh, Hai Assalammualaikum :)
saya masih demam kalau tu yang awak nak tanya. eh

aku habiskan masa dua hari membaca novel ni.
pada awalnya aku keliru.

aku sedang menghayati watak utama dengan penuh angkuh dan bajet.
tetiba, watak bertukar.

aku amik masa jugaklah nak hadam otak aku.
sebab bukan senang nak menjiwai watak utama ni.

yang penting, gua tabik spring la kat Nadia Khan.
bukan senang nak menjiwai watak lelaki. yea.

cerita yang simple tapi penuh drama. tak. tak. ni bukan gossip girls.
banyak phase dan cabaran.

cuma ending dia. ending dia!
aku tak dapat teka. so sape yang dah baca, sila bagi aku jawapan.

sebab aku tak dapat teka dalam keadaan selsema macam ni T_T

oh, btw, aku nangis di muka surat 436 dan 442.

:'( spontan actually. sobs.

mencik tau. musti korang gelak kan kitewww. *motif?

buku ni dibeli masa en aqram datang menyerang uitm segamat. aku ada kor.
so memang taklah nak beli. aku mesej semua kawan aku, yang free cuma fsa yang comel lagi cun bertambah menawan. hambek kau. kau ado?

memang berterima kasih jugaklah kat si cantik cun melampau ni.
melayang 45rm aku. T.T
buku ni 25rm. buku definisi cinta #1 20rm.

tapi berbaloi hoi!
lepas ni fixi memang akan jadi koleksi aku yang TAKKAN AKU JUAL. sekian.

so kepada kawan aku yang beria suruh aku jual tu, sila nanges sekarang.

oh, dapatkannya sementara stok masih ada.
sila habiskan baucer buku dengan membeli buku fixi. wkakakaka




aku layan ending cite ni dengan lagu usah lepaskan oleh taufik batishah. umangggaiiii. jewang beno kau?

syhhhh~

5 bintang baq hang aku bagi. kau mampu?

9 comments:

cik violet said...

xdapt nak teka gak ending tu.. huhu..

KuSha said...

tak dapat nak teka jugak sebab ada kemungkinan keempat-empat boleh ungkapkan "I changed my mind.." tuh... (^.^)

are moy said...

I rasa ending dgn SHAH. please lahh SHAH. hahahhaha

Shaqir Ir Manz said...

mestilah dengan shah...

sbb apa??
- jun tak penah ubah pikiran,tapi amir sndiri yg berubah
- amran tak cakap yg dia sukakn amir, xkn la dia tetibe cakap nk ubah pikiran...apa yg berubah...huhuhu
- Nik?? ahahaha... xde kene mngena kot

:P

Sayidah Nafisah Ruslan said...

katanya watak tu adalah pengkid.. fsa tak baca tapi orang yang baca bgtau.. tak tahulah betul ke tak..

amboi, puji melambung2 ye.. hehe

anis said...

Fisah patut baca sbb bukunya mmg lain dr novel2 yg ada kat pasaran..anis br je abis baca kelabu nie..cite die mmg bes..

Anonymous said...

ending dia of course dengan syah.
sebab apa??
sebab syah pernah ckap yang auntie dia nak suruh kahwin dgan anak dia tu kan.
Then syah kata dia nak fikir dulu psal pinangan tu.
Last sekali yang ckap i changed my mind tu mestilah syah yang bermaksud dia ubah pikiran utk tak terima pinangan makcik dia.

right??

Anonymous said...

Yeah betul betul betul sini sangatlah setuju..shah yg dtg apartment tu...

Dulu Gadis, Kini Mama said...

nadia khan kata, ending kelabu adalah hak pembaca.
eh, aku sorang ja ke yang suka amir dengan amran? hehe