Pages

Monday, 18 February 2013

Review Novel : Cerpen | Nadia Khan | Fixi



Oh, Hai Assalammualaikum :)
sebenarnya, aku habis baca buku ni dulu sebelum Tabu.
hari yang aku plan nak taip entry ni, terbantut kehkeh.

sepertimana kelabu ianya tak mengecewakan aku.
antara koleksi cerpen dan skripnya:-
  1. Mana Dia Pergi?
  2. Puaka Pak Jaha
  3. Pinjam Masamu, Kak
  4. Lara Di Hati
  5. Cikgu Din
  6. Teleportasi
  7. Janji Kak Long
  8. Nasi Putih Daging Cincang
  9. Epilod Damak
  10. Anak Dinihari
  11. Cili
  12. Kopi Tiga Suku
  13. Budak Baru
  14. PWTC
  15. Kopi Kola
  16. Kopi, Adele dan Bubur Ayam McD
  17. Cinta Sekeping Tisu
  18. Ada Apa Dengan Kina
  19. Aku, Kesesatan dan Kelab Penari Bogel
  20. Nakahari


cerpen dan skrip mana menjadi pilihan aku? jengjengjeng~

Mana Dia Pergi?
Puaka Pak Jaha *hot
Cikgu Din 
Janji Kak Long
Nasi Putih Daging Cincang *yang ni agak rare
Epilog Damak *hot
Anak Dinihari *hot
Kopi Kola *hot
Kopi, Adele dan Bubur Ayam McD
Cinta Sekeping Tisu *hot
Ada Apa Dengan Kina *yang ni rare
Aku, Kesesatan dan Kelab Penari Bogel
Nakahari

skrip pulak

Cili
Kopi Tiga Suku *hot (macam aku pernah baca sebelum ni, tapi......)
Budak Baru *hot


Oh, sebelum terlupa, cerpen PWTC ada menjelaskan serba sedikit tentang Novel Kelabu.

Dan aku setuju jika Kopi Kola di novelkan. sangat menarik perhatian aku.

selepas baca cerpen, aku teringin nak belajar buat skrip, tapi macam pening kepala jek? haha. Dan sekiranya pengarah kat luar sana tak grab skrip Nadia Khan sepantas mungkin, anda akan menyesal. sebab skripnya best.
Tak seperti cerita melayu yang sering dilabel sebagai 'typical malay movies'.

dan aku tak pelik kalau skrip beliau dapat menarik perhatian remaja muda mudi.

kepada Nadia Khan, teruskan menulis ^^

cerpen ada apa dengan kina tu kebetulan sangat dengan persembahan teater PAC yang lepas yang bertajuk Masalah kalau tak silap. yang sama nama Kina tu jek kahkah.

Nadia Khan.


credit gambar dari Cerpen page.


5 bintang bak anq  aku bagi ^^

p/s yang hot tu wajib baca, meleleh segala airmata , hidung, mulut. ceh.





6 comments:

Nory Zoulkefle said...

dulu nory minat jgak baca novel, tapi skrg mood dah kelaut...tapi skrg byk novel yg best2 plak kan...hiiii

Shaqir Ir Manz said...

kopi tiga suku terbaek!!! hohohoh ;D

ary_lee said...

ary lak baca cerpen by Khairulnizam Bakeri^^

Botak said...

tak pernah baca lagi buku² dari lejen press ni., tak tau lah nak kata camne..

Myera Nyera said...

hahak ni buku fixi la bukan lejen press

Sayidah Nafisah Ruslan said...

nak pinjam boleh x? hehe